Saturday, January 21, 2012

Alkisah di semester tiga…

Dari hati ke hati…

Masuk sahaja sem ni, terus terang, aku dah makin tak nampak nak study. Memang aku tak study pun. Study pun sikit-sikit je, memang tak menghairankanlah kalau carry mark aku pun dapat rendah.

Aku dah makin alpa dan leka. Dulu masa awal-awal, azam bukan main. Hak tuih la kat aku! lepas ni tak payah nak berazam sangat la… haish.

Habis je exam, kami tujuh bersahabat keluar gi jalan-jalan satu Melaka. Tak juga, walau Melaka tu nampak kecik, tapi ia masih besar. Tak cukup berjalan satu hari.

Di Pantai Puteri

DSC_0242

Pantai ni ada satu kenangan yang cukup indah kalau nak diingatkan. Tempat dimana ukhuwah bersemi. Sampai sini kami, ber’jamming’, makan-makan, mandi laut, conteng-conteng pantai, berfoya-foya, dan entah. Kami budak baik, bila habis exam bukan sambutnya dengan arak yer.

Ni hasil seni kami.

DSC_0253

Muzium Kapal Selam

Perhentian seterusnya ialah Muzium Kapal Selam Melaka. Pernah dengar tak? haha, antara salah satu projek kerajaan yang tak nampak dek keuntungannya. Yuran masuk RM1. Tapi kalau masuk pun, takde amende pun. Serius.

DSC_0263

Tak bole masuk dalam kapal ni. Ingatkan bole masuk. Baru nak tukar cita-cita ni jadi submariner. Hoho !

Orang kuat Malaysia

DSC_0268

Bajet.

Dan seterusnya, kami meneruskan pengembaraan kami ke tempat yang paling popular di Melaka, Mahkota Parade.

Mahkota Parade

Ia antara tempat yang paling popular bagi dunia membeli dan belah ! Tapi bagi kaum laki, cuci mata ja, tak beli ape-ape pun. Laughing out loud

DSC_0270

Dan kami semua pulang dalam keadaan nak hujan ke habitat masing-masing. Tanpa memikirkan sedikit pun tentang apa yang akan jadi pada result kami nanti.


Walau apa pun, bilamana kita dah berusaha, maka disitu je lah pencapaian kita.

Harap boleh melakukan yang terbaik di sem akan datang.

아자 아자 화이팅!
(aja aja fighting)