Saturday, March 10, 2012

Kisah benar di facebook

 


Mula-mula si wanita terbaca wallpost si lelaki, selalu memberi wallpost yang islamic.. lepas tu add and si dia approve.

si wanita pun tulis di wall dia (tq approve ^_^)

si dia komen (same-same)..

si wanita hantar chat pada si dia (assalamualaikum, wallpost awak nampak menarik dan selalu memberi kata-kata semangat)..

si dia balas (waalaikummussalam, terima kasih)

.…...........................................................................................


*selepas pada hari tu, mereka selalu berhubung melalui fb.. dan pada suatu hari wanita itu memberitahu suatu perkara..

si wanita: (awak, saya ada perkara nak dikongsi dengan awak)

si lelaki: (apa dia?)

si wanita: (saya tak pernah cerita perkara ni pada orang lain, awak la orang pertama)

si lelaki: (oo, ye ke.. apa dia tu.. macam penting je)

*si wanita ni pun ceritalah pengalaman hidupnya yang lepas-lepas, kesalahan dan kekurangan yang dilakukan (melibatkan maruah) pada lelaki yang hanya dikenali melalui fb ni… selepas mengetahui... si lelaki pun menasihatilah si wanita ni.. langsung si wanita tertarik hati kepada si lelaki..

...............................................................................................



p/s: pelik.. dengan sesama perempuan pun tak pernah cerita hal peribadi, tapi dengan lelaki yang hanya menulis-nulis kata-kata islamic di fb dengan mudahnya menceritakan hal-hal peribadi… huh… begitu murah dan terserlah keayuanmu wahai wanita.. jangan terlampau murah dengan lelaki yang kita sendiri tak kenal siapa... jangan terlalu mempercayai kerana akan musnahkan diri sendiri.

p/s: aku hanye pandai share jaa.. pratical belum lagi.. mohon dijauhkan laa naa..kui3… amin.. err, yang ni share dari facebook. Bukan malas nak taip sendiri, tapi lazy jaa..